Pierogi, kluski, makarony

Pierogi ruskiePierogi

W ofercie mamy pierogi w wielu smakach, tj: ruskie, z kapustą i pieczarkami, z mięsem (wieprzowym lub kaczki), ze szpinakiem i serem lub ze szpinakiem i łososiem, z twarogiem, z twarogiem i owocami (jagoda lub truskawka), z jabłkiem i brzoskwinią. Najlepiej smakują podgrzane we wrzącej wodzie lub lekko podsmażone.


alfa-kulinaria pyszne kluski leniwe jak domowe

Kluski leniwe 

Pyszne kluseczki z ciasta twarogowo – ziemniaczanego. Najlepiej smakują podgrzane we wrzącej wodzie, podane ze śmietaną lub stopionym masłem, koniecznie posypane odrobiną cynamonu.


alfa-kulinaria pyszne kluski śląskie

Kluski śląskie

Wyśmienite kluseczki z ciasta na bazie gotowanych ziemniaków. Doskonałe jako dodatek do dań mięsnych, w szczególności tych z sosami. Wystarczy wrzucić je na chwilę do wrzącej, lekko osolonej wody.


alfa-kulinaria pyszne pyzy jak domowe

Pyzy z mięsem

Pyszne kluski z ciasta ziemniaczanego z nadzieniem mięsnym. Wystarczy wrzucić je na chwilkę do lekko osolonej wody, by cieszyć się ich doskonałym smakiem.


alfa-kulinaria pyszne kopytka Kopytka

Pyszne kluseczki doskonałe jako dodatek do dań mięsnych, jak również jako samodzielne danie. Smakują wyśmienicie podsmażone na maśle lub podane z okrasą z podprażonej cebuli i boczku. Wystarczy jednak podgrzać je w piekarniku lub lekko osolonej gorącej wodzie.


alfa-kulinaria pyszne łazanki jak domowe Łazanki

Wyśmienite kluseczki z ciasta makaronowego w towarzystwie kapusty z pieczarkami. Wystarczy podgrzać je na patelni lub w kuchence mikrofalowej.


alfa-kulinaria pyszny makaron z piersią kurczaka jak domowyMakaron z piersią kurczaka

Pyszny makaron penne z kawałkami piersi kurczaka, pieczarek i papryki. Wystarczy podgrzać go chwilę na patelni lub w kuchence mikrofalowej.


Alfa-kulinaria pyszny makaron ze szpinakiem i serem jak domowyMakaron ze szpinakiem i piersią kurczaka

Pyszny makaron penne przygotowany ze szpinakiem i piersią kurczaka. Wystarczy podgrzać go chwilę na patelni lub w kuchence mikrofalowej.


alfa-kulinaria pyszne kołdunyKołduny

Pyszne małe pierożki, nadziewane lekko pikantnym farszem z mięsa wołowo -wieprzowego. Doskonałe jako uzupełnienie barszczu czerwonego lub jako samodzielne danie. Wystarczy je wrzucić na chwilę do wrzącej, lekko osolonej wody.